woensdag 7 maart 2012

Receptblogje "Wraps met spitskool en gehakt"

Ach, elke mama maakt 't denk ik wel eens mee. Heb je vreselijk je best gedaan op een overheerlijke maaltijd en dan de reactie van je kind, liefst nog voordat er een hap geproefd is: "lust ik niet".
Ik ga dus af en toe ook receptblogjes plaatsen met wat hier de toppers zijn!


Vandaag de aftrap: Wraps met spitskool en gehakt.
Makkelijk, gezond en niet onbelangrijk: snel klaar!
We zijn net thuis na zwemles. Kwartiertje in de oven en eten maar. 't Was heerlijk (al zeg ik 't zelf....)


Nodig:
  • 1 spitskool
  • 300 gram gehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje zout
  • eventueel peper
  • 4 wraps (eventueel tomaat)
  • smeerkaas of kruidenkaas
  • tomatenketchup
  • gerapste kaas


Bereiden:
  • Spitskool klein snijden
  • Bak het gehakt in 3 minuten rul
  • Voeg kerriepoeder toe
  • Nu ook de spitskool erbij en in 4 minuten beetgaar bakken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bestrijk de wraps met de smeerkaas
  • Op de smeerkaas een dun laagje tomatenketchup uitstrijken
  • Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en rol ze op en leg ze in een ovenschaal
  • Strooi geraspte kaas over de wraps
  • Oven op 150 graden voorverwarmen
  • Ongeveer 15 minuten verwarmen
  • Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten